Partidul Laburist din Marea Britanie a adoptat marţi definiţia antisemitismului a Alianţei Internaţionale a Comemorării Holocaustului (IHRA,) scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce partidul a fost acuzat în repetate rânduri de antisemitism în ultimele luni, Comitetul Naţional Executiv a cedat în faţa presiunii mai multor parlamentari laburişti şi a acceptat noua definiţie, care include exemple contemporane de ură faţă de evrei. De asemenea, a fost publicat şi un comunicat privind libertatea de exprimare.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a fost pus sub presiune de mai multe grupări evreieşti pentru că nu a rezolvat problema antisemitismului din partid. Susţinătorii săi, unii dintre ei protestând marţi în timpul întâlnirii comitetului, argumentează că definiţia nouă pune restricţii pentru libertatea de exprimare, în special privind criticile la adresa guvernului israelian.

Un purtător de cuvânt al partidului a declarat: "Comitetul Executiv a adoptat astăzi toate exemplele de antisemitism de la IHRA, acestea adăugându-se la definiţia IHRA adoptată de partid în 2016, alături de un comunicat prin care se asigură că acest lucru nu va afecta libertatea de expresie privind Israelul sau drepturile palestinienilor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.