Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a făcut apel către Myanmar să elibereze doi jurnalişti Reuters care au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare după ce au investigat criza Rohingya, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Condamnarea lor vine după un proces care încalcă în mod clar standardele internaţionale. Transmite un mesaj către toţi jurnaliştii din Myanmar că nu pot să îşi facă meseria fără teamă, ci trebuie mai degrabă să aleagă între autocenzură sau să rişte să fie puşi sub acuzare”, a declarat Bachelet.

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, au fost condamnaţi luni la şapte ani de închisoare de către o instanţă din Myanmar, fiind acuzaţi că au obţinut documente secrete de stat cu intenţia de a afecta securitatea naţională.

Ei investigau criza Rohingya din ţara sud-asiatică.

Serviciul Afacerilor Externe al UE a transmis că hotărârea „subminează libertatea presei, a dreptului oamenilor la informaţie şi dezvoltarea statului de drept în Myanmar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.