Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu din partea PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale nu afectează competiţia electorală, a spus duminică liderul PNL Ludovic Orban, declarându-se convins că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga un nou mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este tot un candidat PSD. Din păcate pentru el, domnul <<Popescu T.>> s-a manifestat ca un taliban pesedistdin 2014, când a abandonat valorile liberale şi a preferat să fie băiatul de minge al lui Victor Ponta în primă fază, şi acum al lui Liviu Dragnea. După părerea mea, nu afectează în niciun fel competiţia electorală. PNL a votat susţinerea pentru Klaus Iohannis şi avem convingerea că actualul preşedinte al România va câştiga alegerile prezindenţiale fără nicio problemă”, a declarat Ludovic Orban în Parlament, întrebat despre candidatura lui Tăriceanu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE - Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus ulterior că nu a afirmat nicio clipă că la alegerile prezidenţiale nu va exista un candidat din partea social-democraţilor, ci că ar trebui să fie un candidat comun PSD-ALDE, iar cei mai mulţi membri de partid ar fi fost de acord cu această idee. Dragnea a subliniat că nu are ca obiectiv să candideze el însuşi la alegeri, însă cel mai important este ca preşedintele Klaus Iohannis să nu câştige un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.