Unsprezece filiale judeţene PSD conduse de lideri interimari vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte, au decis sâmbătă la Neptun membrii Comitetului Executiv Naţional al partidului. Printre organizaţiile în care vor avea loc alegeri se numără şi PSD Bucureşti, condusă de primarul general Gabriela Firea, care în şedinţa CEx i-a adus acuzaţii grave ministrului de Interne, Carmen Dan şi i-a solicitat demisia pentru modul în care a fost coordonată intervenţia jandarmilor din 10 august din Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse social-democrate, în organizaţiile PSD din Cluj, Braşov, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Alba, Botoşani, Giurgiu, Brăila, Suceava, precum şi în filiala PSD Bucureşti vor fi începute procedurile pentru alegerea şefilor de filială, care se vor încheia până la finalul anului, decizia fiind luată sâmbătă.

Contactat de News.ro, liderul interimar al filialei judeţene Iaşi Maricel Popa a declarat că în filiala ieşeană va fi stabilit un calendar al alegerilor în perioada imediat următoare, precizând că este un susţinător al ideii de organizare a conferinţelor judeţene de alegeri în filialele conduse de interimari.

"Vom decide în Biroul Permanent Judeţean, apoi în Comitetul Judeţean acest calendar. Vom da drumul repede, conferinţa judeţeană va fi organizată până la finele anului", a declarat, duminică, Maricel Popa, care ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar din februarie 2017 este şi preşedinte interimar al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce fostul lider al organizaţiei, Mihai Chirica, a fost exclus din toate funcţiile deţinute în partid, ca urmare a criticilor formulate la adresa lui Liviu Dragnea pe tema OUG13..

Popa a spus că va candida la conferinţa judeţeană pentru postul de preşedinte al PSD Iaşi.

"Este foarte bine că se fac aceste alegeri, chiar eu am cerut. Aşa este normal, trebuiau organizate chiar mai repede. Avem nevoie de stabilitate şi de consolidare a filialei", a mai spus Maricel Popa.

Întrebat dacă vor fi organizate alegeri şi la organizaţia municipală Iaşi a PSD, unde există de asemenea un interimat, după excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, Maricel Popa a răspuns că este foarte posibil, dar că această chestiune va fi analizată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.