Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu este nevoie de Canada în Acordul Nord-American de Liber Schimb (NAFTA) şi a avertizat Congresul să nu se amestece în negocierile comerciale pentru că în caz contrar va anula în totalitate acordul trilateral, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există o necesitate politică de a menţine Canada în acordul NAFTA. Dacă nu obţinem un acord corect pentru SUA după zeci de ani de abuz, Canada este afară. Congresul nu trebuie să se amestece în aceste negocieri , iar în caz contrar voi anula pur şi simplu NAFTA şi ne va fi mai bine fără”, a scris Trump pe Twitter.

Trump a informat vineri Congresul că intenţionează să semneze un acord bilateral cu Mexicul, după ce discuţiile contencioase cu Canada s-au încheiat vineri fără un acord de reformare a NAFTA. Trump a prezentat acordul cu Mexicul luni.

Congresmenii au avertizat vineri că acordul cu Mexicul va obţine cu greu aprobarea Congresului, dacă nu va fi inclusă şi Canada, pentru că acordul bilateral va avea nevoie şi de sprijinul democraţilor.

Trump a avertizat luni că va impune tarife pentru automobilele fabricate în Canada, dacă aceasta nu va participa la discuţiile de reformare a NAFTA, pe care el l-a criticat în mod repetat.

Preşedintele a reluat sâmbătă atacurile la adresa NAFTA, pe Twitter, afirmând că acordul a provocat pierderi de locuri de muncă şi de afaceri în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.