Ministrul austriac de Externe, care a făcut valuri în presă valsând cu Vladimir Putin la nunta ei, a recidivat şi a dansat samba şi bossa nova cu omologi europeni reuniţi la Viena, inclusiv cu ministrul român Theodor Meleşcanu, dând asigurări că dansul aduce un suflu aparte diplomaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karin Kneissl - care face parte din partidul de extremă dreapta FPÖ - a povestit vineri presei că a petrecut joi o ”seară plină de inspiraţie” dansând cu omologii săi britanic Jeremy Hunt, grec Nikos Kotzias şi român Teodor Meleşcanu la recepţia care a avut loc după o întâlnire cu şefi ai diplomaţiei din state membre UE.

”Am dansat câteva samba et bossa nova (...), diplomaţia poate să fie altceva decât schimbul de note de lucru, putem să creăm de asemenea o atmosferă care permite să avansăm” în discuţii, a subliniat ministrul.

Ea a adăugat că omologul său britanic Jeremy Hunt este un ”excelent dansator şi un gentleman”.

”Un dans nu are implicaţii politice, că dansez cu Jeremy sau cu altcineva. Am dansat cu atâţia bărbaţi înainte”, a comentat ministrul austriac într-o conferinţă de presă, făcând-o să zâmbească pe şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Fotografii cu ministrul în vârstă de 53 de ani dansând cu Putin, invitat la căsătoria sa, pe 18 august, în sudul Austriei, iar apoi mulţumindu-i oaspetelui ei printr-o reverenţă adâncă, au făcut înconjurul lumii.

Ele au provocat consternarea presei şi opoziţiei austriece, care au evocat pagubele pe care e-ar putea provoca imaginii Austriei de ţară neutră.

Kneissl şi Putin au apărat cadrul ”privat” al invitaţiei, iar liderul FPÖ şi totodată vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache a apărat ferm această vizită drept un ”semn de stimă faţă de Austria” din partea preşedintelui rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.