PNL a solicitat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să o invite pe premierul Viorica Dăncilă la explicaţii cu privire la protestul din Piaţa Victoriei din de 10 august, în cadrul "Orei prim-ministrului", a anunţat, miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul temei privind dezbaterea este: “Acţiunile de reprimare a protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat la Bucureşti, Piaţa Victoriei, în data de 10 august a.c.”

Potrivit solicitării făcute de liderul de grup al deputaţilor PNL Raluca Turcan, premierul Viorica Dăncilă este chemată la explicaţii în prima şedinţă de plen a Parlamentului din sesiunea de toamnă.

“Această sesiune parlamentară este obligatoriu sa înceapă cu audierea primului-ministru la Ora Guvernului in Parlamentul României. PNL a depus o solicitare in acest sens Biroului Permanent şi lui Liviu Dragnea pentru că Viorica Dăncilă trebuie sa dea explicaţii despre reprimarea protestelor şi violenţele Jandarmeriei împotriva protestatarilor paşnici din 10 august. O provocăm pe dna prim ministru să vină în faţa Parlamentului să asume, conform Legii răspunderii ministeriale, adevărul. Iar dacă citeşte textele şi minciune altora, să-şi asume acest lucru. Dar, îi atragem atenţia că a minţi în plenul Parlamentului este o faptă penală, conform Legii răspunderii ministeriale”, a declarat Raluca Turcan.

Liberalii îi reproşează premierului că nu a remaniat ministrul de Interne, dar şi “contradicţiile făţişe, flagrante, ale explicaţiilor în raport cu Jandarmeria şi cu prefectul Capitalei”.

“Premierul României NU a remaniat-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, în ciuda modului dezastruos în care a gestionat intervenţia din Piaţa Victoriei, dar şi a contradicţiilor făţişe, flagrante, a explicaţiilor în raport cu Jandarmeria şi cu prefectul Capitalei.  Premierul României s-a făcut că nu vede nimic din toate abuzurile împotriva oamenilor fără vină, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, a mai explicat aceasta.

Pe data de 3 mai, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins cererea USR de a o chema pe premierul Viorica Dăncilă să de explicaţii în plenul Parlamentului, la “Ora prim-ministrului”, cu privire la ceea ce s-a întâmplat în vizita pe care a făcut-o în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.