Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că cei care vor să-l suspende din funcţie pe preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să facă un calcul foarte simplu, şi anume care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. El a spus că, din câte ştie, UDMR nu susţine acest lucru, iar numeroşi membri PSD au rezerve.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În primul rând, cei care doresc să lanseze acest subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu: care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte ştiu, UDMR nu subscrie. Există, din căte ştiu eu, numeroşi membri din PSD care au rezerve, ca sa nu spun mai mult. Trebuie începută această evaluare întăi şi după aceea trebuie luată această decizie", a afirmat Tăricenau.

Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe, iar "declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile", au transmis sătpămâna trecută reprezentanţii ALDE, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat  că el vrea suspendarea şefului statului, dar trebuie văzut dacă liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a schimbat opinia.

"Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis - tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă - este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", au transmis reprezentanţii ALDE pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.