Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel pentru o mai bună cooperare europeană privind apărarea şi a avertizat că Europa nu trebuie să se mai bazeze pe SUA pentru securitate, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a declarat în faţa ambasadorilor francezi că „Europa nu trebuie să îşi încredinţeze securitatea doar către SUA. Este datoria noastră să ne garantăm singuri securitatea.”
 
Vorbind la Palatul Elysee la Conferinţa Ambasadorilor, Macron a afirmat că obiectivele sale includ prezervarea acordului nuclear cu Iranul prin „noi negocieri mai exigente” şi crearea unui nou pact global privind protejarea mediului. De asemenea, el a promis noi negocieri cu Rusia şi Turcia pentru a se ajunge la pace în Siria.
 
În plus, Macron a avertizat că ar fi „o greşeală catastrofală” să i se permită preşedintelui sirian Bashar al-Assad să rămână la putere.
 
El a subliniat nevoia de a comunica cu Rusia şi Turcia în privinţa mai multor probleme: „Istoria acestor popoare este scrisă şi cu Europa. Trebuie să acceptăm că va fi o Europa mai mare – mai mare decât Uniunea Europeană”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.