Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a precizat, luni, la Reuniunea Anuală a Dimplomaţiei Române, că este îngrijorător faptul că o confruntare despre valori duce de un an şi jumătate în România la o polarizare a politicului şi a societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vocea Europei în lume va fi respectată doar atunci când suntem credibili. Eventualele standarde duble vor fi imediat folosite de adversari. Europa trebuie să pună în practică valorile pe care şi le-a scris pe stindard - democraţia, statul de drept, drepturile fundamentale şi libertatea presei. De asta este responsabilă fiecare ţară membră în parte şi noi toţi reprezentăm Europa în exterior, noi toţi vom fi măsuraţi după aceste standarde", a declarat Heiko Maas.

Ministrul a spus că Germania priveşte îngrijorată faptul că tocmai "o confruntare despre valori duce de un an şi jumătate în România la o polarizare a politicului şi a societăţii", iar asta a culminat în confruntări violente.

"Doresc să fiu deschis ca partener şi prieten (al României - n.r.). Suntem îngrijoraţi de faptul că tocmai o confruntare despre valori duce de un an şi jumătate în România la o polarizare a politicului şi a societăţii. Nu discuţia este cea care ne îngrijorează, pentru că discuţiile sunt indispensabile în democraţii, ci mai degrabă duritatea disputei care a culminat chiar în confruntări violente. Sunt ferm convins că, referitor la reforma justiţiei în România, poate fi  identificată şi o linie de compromis care ne poate uni şi coagula. În consolidarea statului de drept, doresc să vă ofer orice sprijin din partea Guvernului Federal. Vor fi luaţi în calcul şi experţi recunoscuţi la nivel internaţional, şi aceştia, precum Comisia de la Veneţia, pot fi luaţi în calcul ca intermediari oneşti", a mai spus acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.