Manualele de geografie greşite pentru clasa a 6-a se retipăresc, iar editura unică anunţă că dă în judecată autorii. Dar cine plăteşte costul retipăririi manualelor greşite? De ce trebuie să suporte cetăţenii costul incompetenţei? Editura unică este o editură de stat, iar banii sunt din buzunarele cetăţenilor, nu din buzunarul PSD. Cu prea multă lejeritate şi prea des, PSD ne anunţă că trebuie să plătim facturi ale incompetenţei şi iresponsabilităţii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Faptul că nu ştim cine sunt aceşti evaluatori şi cum au avizat pozitiv un manual plin de greşeli este încă o dovadă a lipsei de transparenţă şi a iresponsabilităţii acestui Guvern.

Mai mult, manualele de geografie greşite au scos la lumină o cauză mai veche a calităţii slabe a manualelor şcolare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piaţa liberă, prin numărul mare de edituri şi de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe “genunche”, cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcţional. Numai că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărţilor şcolare, în baza unor criterii clare.

Domnule ministru Valentin Popa, educaţiei din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop. Degeaba vă ascundeţi de presă şi de cetăţeni. E vremea să demisionaţi, educaţia din România nu mai are timp de pierdut. Elevii şi profesorii României au nevoie de un sistem de educaţie modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învăţământul din România.

Tăiaţi “pamblica” demisiei!

Ioana CONSTANTIN

Secretar general adjunct PMP

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.