Un cutremur cu magnitudinea 2,9 grade s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Vranea, la 140 de kilometri adâncime. Este al cincilea seism înregistrat în Vrancea de la începutul lunii august, cel mai mare având magnitudinea de 4,2 grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat că un cutremur cu magnitudinea 2,9 grade s-a produs în Zona seismică Vrancea, în judetul Vrancea, la adâncimea de 140 de kilometri.

Seismul a fost înregistrat la ora 00:16. 

”Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (39km), Covasna (40km), Slănic-Moldova (50km), Târgu Secuiesc (51km), Întorsura Buzăului (54km)”, au precizat specialiştii INCDFP. 

Potrivit acestora, este al cincilea cutremur înregistrat în judeţul Vrancea în luna august. Cel mai mare s-a produs miercuri şi a avut magnitudinea 4,2 grade. 

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.