Senatorul USR Vlad Alexandrescu critică declaraţiile Olguţei Vasilescu referitoare la etnia preşedintelui Klaus Iohannis şi spune că se pare că Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor. Alexandrescu menţionează că ştie că normalitatea şi bunul-simţ nu descriu guvernarea PSD, dar îi cere ministrului Muncii să facă ea un gest de decenţă, prezentându-şi scuzele pentru aceste afirmaţii inacceptabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamnă Ministru Olguţa Vasilescu, aveţi un portofoliu vital în Guvernul României. În această calitate, toate declaraţiile pe care le faceţi în spaţiul public cu privire la cel mai mare partener pe plan european al României pot avea consecinţe teribile. A asuma că germanii (nemţii, cum îi numiţi dvs.) în general, nu naziştii şi colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva desigur nu doar neadevărat, ci josnic. A echivala toţi vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur şi simplu abject. A face acuze directe cu privire la o persoană publică, cu privire la şeful statului, prin prisma etniei sale şi a îl ataca prin afirmaţii denigratoare privitoare la acea etnie, în multe state ar avea consecinţe de ordin penal”, scrie senatorul USR pe pagina sa de Facebook.

Vlad Alexandrescu precizează că PSD a construit o campanie electorală pe discriminare şi xenofobie şi acum continuă cu impunitate.

”Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor. Vă amintesc că România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, că în timpul conducerii mareşalului Ion Antonescu au fost ucişi zeci de mii de evrei şi de rromi. Acelaşi mareşal Ion Antonescu pe care dumneavoastră, doamnă ministru Vasilescu, îl prezentaţi ca un erou de război într-un discurs din Parlament şi îi depuneaţi coroană de flori când eraţi deputată PRM”, continuă senatorul USR.

El îi transmite următorul mesaj ministrului Muncii: ”Eu ştiu că «normalitate» sau «bun-simţ» nu sunt cuvintele care să descrie guvernarea actuală a PSD. Dar faceţi dumneavoastră un gest de decenţă, prezentându-vă scuzele pentru aceste afirmaţii inacceptabile, cu atât mai mult pentru un oficial al Guvernului României, precum şi demisia din funcţia din ministru. Da, ştiu de asemenea şi că este greu să te îndrepţi după ce ai dus o viaţă de politician fără scrupule, plin de veninul şovinismului şi crescut sub aripa lui Vadim Tudor. Însă, totul trebuie să aibă şi un început. Sper că veţi lua decizia corectă!”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat, vineri seară, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei, aceasta afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Vasilescu a ţinut să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.