Handbaliştii români şi străini care activează în campionatul intern vor avea începând cu acest sezon un sindicat care îi va reprezenta în relaţia cu cluburile şi cu Federaţia Română de Handbal, afiliat la Blocul Naţional Sindical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat că Federaţia Română de Handbal şi comisiile din cadrul acesteia vor trebui să înveţe să respecte regulamentele pe care le-au adoptat.

"Încercăm să capacităm cât mai mulţi dintre handbaliştii din România, să formăm o organizaţie sindicală puternică. Am reuşit să depăşim toate barierele şi în urmă cu aproape o lună de zile am reuşit să intrăm în legalitate prin sentinţă judecătorească definitivă, preşedinte fiind Mihai Timofte. Vom transmite cererea de afiliere la Federaţia Europeană a Handbaliştilor în următoarea perioadă şi probabil în scurt timp vom deveni membri cu drepturi depline în această structură europeană. Vom trimite şi o scrisoare Federaţiei Române de Handbal să vedem în ce măsură are disponibilitatea de a lucra cu noi. Federaţia şi comisiile vor trebui să înveţe că de acum încolo va trebui să-şi repecte propriile reguli. Nu vom tolera şi nu vom sta cu mâinile în sân să constatăm că regulamentul nu funcţionează. Mai există şi teza neglijenţei în serviciu, a abuzului în serviciu, când întârzii aplicarea propriilor regulamente. Aveţi regulile voastre, jucăm după regulile voastre. Respectaţi termenele, procedurile, regulamentul şi statutele, dacă nu, veţi avea o problemă cu noi. Nu sună a ameninţare, ci o recomandare din partea unor prieteni. Nu vrem să fim ghimpi”, a declarat Dumitru Costin.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Handbaliştilor, Mihai Timofte, se bazează pe solidaritatea jucătorilor de handbal pentru a creşte numărul de membri de sindicat.

"Nevoia a fost de protecţie a jucătorului de handbal, ştim foarte bine că sportivul este singurul care a rămas neprotejat. Am plecat la drum, primul pas l-am făcut şi ne adresăm sportivului. Avem obiective foarte clare, vrem să protejăm jucătorul, să-i oferim consultanţă juridică la semnarea unui contract, în faţa comisiilor. Ne-am gândit şi la un fond de pensii private. Noi îi luăm jucătorului din responsabilităţile de zi cu zi şi el se va putea concentra mai mult pe performanţa sportivă. În România vom urma un model de succes, cel de la fotbal. Sunt convins că ne vom strânge foarte mulţi, mă bazez pe solidaritatea jucătorului de handbal. Există o taxă sindicală diferenţiată de nivelul de participare în competiţii. Pentru Liga I taxa e de 500 de lei pe an, pentru Liga a II-a de 250 de lei, iar pentru juniorii de 16-18 ani de 100 de lei”, a spus Timofte.

Vicepreşedinte BNS pe probleme de sport şi preşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Emilian Hulubei, a precizat că noul sindicat va beneficia de sprijinul logistic al AFAN: "S-a demonstrat încă o dată cât de greu este să înfiinţezi o structură sindicală în România. Ăsta este adevărul crunt, din ce în ce mai puţine sindicate reuşesc să treacă de tribunal. După trei ani am reuşit să constituim acest sindicat şi eu nu vreau să mă opresc aici vreau să merg la toate sporturile să construim o mişcare sindicală puternică, pentru că e important la discuţiile cu MTS sau în Parlament să ai în spate toate sporturile reprezentative din România. Va fi o muncă foarte grea, noi suntem alături de ei şi le vom oferi sprijin logistic în tot ceea ce au nevoie. Sper să reuşească măcar o parte din ceea ce am reuşit noi la început”.

Antrenorul Viorel Mazilu, membru al SNH, afirmă că abuzurile împotriva jucătorilor trebuie stopate.

"Suntem sătui de abuzurile cluburilor împotriva jucătorilor, de nerespectarea statutelor. Încercăm să-i ajutăm pe toţi cei care vor fi afiliaţi, noi vrem să fim cât mai mulţi. Avem sprijin european şi sperăm să fie de bun augur. Acum sportivul nu este protejat de niciun fel. În sfârşit ajungem şi noi la normalitate, probabil că în alte ţări există de mulţi ani. Vom fi o nucă grea pentru FRH, pentru că federaţia este cea care decide lupta aceasta. Pot adera şi jucătorii străini la sindicatul nostru”, a declarat Mazilu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.