Asociaţia Help Autism, implicată în activităţi destinate sprijinirii copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist (TSA), a primit statutul de utilitate publică, anunţă Ministerul Muncii. Decizia a fost luată, joi, de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Asociaţia Help Autism, implicată în mod constant în activităţi destinate sprijinirii copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist (TSA), a primit statutul de utilitate publică, printr-o hotărâre de Guvern aprobată joi.

Înfiinţată în anul 2010, asociaţia a apărat şi promovat de-a lungul timpului drepturile şi interesele persoanelor cu tulburări pervazive de dezvoltare, de limbaj, ale celor cu retard motor sau mintal, dar şi pe ale familiilor şi reprezentanţilor legali ai acestora.

În ultimii trei ani, Help Autism a acordat, în cadrul celor 4 centre din Bucureşti (Casa Soarelui, Delea Nouă, Mălin şi Harap Alb) şi în cel din Suceava, servicii de terapie comportamentală, terapie ocupaţională şi kinetoterapie, pentru un număr mediu anual de 400 de beneficiari.

Asociaţia Help Autism asigură, în acelaşi timp, cursuri de formare în terapie ABA, o  terapie de recuperare în autism, cursuri gratuite pentru cadrele didactice, workshop-uri şi şedinte de consiliere pentru părinţi, dar şi cursuri de evaluare psihologică a copilului cu TSA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.