Steven Tyler, solistul Aerosmith, i-a cerut preşedintelui Donald Trump să nu mai folosească muzica trupei la mitingurile lui, avocaţii cântăreţului trimiţând o notificare în acest sens la Casa Albă după ce piesa "Livin’ on the Edge" a fost difuzată la adunarea la care a participat liderul în Virginia de Vest, săptămâna trecută, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii argumentează: "Domnul Trump creează falsa impresie că cel pe care îl reprezentăm şi-a dat consimţământul pentru a folosi muzica sa, chiar dacă nu sprijină administraţia Trump". 

Potrivit notificării, "Domnul Trump nu are niciun drept de a folosi numele, imaginea, voce şi nimic din ce are legătură cu clientul nostru, fără permisiunea sa în scris".  

Steven Tyler a publicat de asemenea un mesaj pe Twitter: "Nu este vorba despre demovraţi versus republicani. Nu las pe nimeni să folosească cântecele mele fără permisiunea mea. Muzica mea este pentru cauze, nu pentru campanii politice sau mitinguri. Protejarea drepturilor de autor şi a compozitoritorilor sunt lucrurile pentru care am luptat chiar dinainte ca această administraţie să se inslateleze". 

Nu este prima dată când liderul Aerosmith îi cere lui Trump să nu mai folosească muzica sa. Grupul american Aerosmith a protestat şi în mai 2016. Avocaţii rockerilor au transmis atunci o scrisoare de interdicţie, spunând că piesa "Dream on" a formaţiei "dă o falsă impresie" că trupa susţine campania lui Trump.

Steven Tyler, liderul formaţiei, care este republican declarat, a spus şi atunci că nu este vorba despre problemă personală, ci de una privind drepturile de autor.

În acelaşi an, membrii formaţiei britanice The Rolling Stones i-au cerut ui Donald Trump să nu mai folosească piesele trupei în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Unul dintre cântecele preferate de Donald Trump în campania sa a fost "You Can't Always Get What You Want", lansat de The Rolling Stones în 1969.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.