Turiştii americani care au rămas blocaţi, marţi seară, în Masivul Bucegi au fost recuperaţi în urma unei acţiuni care a durat aproximativ opt ore. Cei doi au fost coborâţi cu ajutorul corzilor şi hamurilor de pe o stâncă, într-o zonă foarte dificilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, cei doi turişti amerciani care marţi au sunt la 112 şi au cerut ajutor după ce au rămas blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi au fost coborâţi de pe munte, acţiunea încheindu-se în noaptea de marţi spre miercuri la ora 04.00.

Bărbaţii rămăseseră  blocaţi pe o stâncă, la cinci metri de un pârâu în Valea Spumoasă, de unde au fost coborâţi de către jandarmii montani cu ajutorul corzilor şi hamurilor, fiind apoi conduşi, pe traseul Jepii Mici, până în staţiunea Buşteni. Cei doi, care urcaseră pe munte de marţi după-amiază, erau epuizaţi fizic, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.