Alpiniştii pompieri din Deva intervin, luni după-amiază, pentru salvarea a 19 turişti care au rămas în telecabina de la Dealul Cetăţii, blocată în timpul coborârii. Între aceştia se aflau opt copii, iar echipajele intervin cu un dispozitiv special pentru salvarea de la înălţime, primele informaţii arătând că toţi copiii au fost coborâţi deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, pompierii alpinişti au realizat, pentru salvarea celor 19 turişti aflaţi în telecabina blocată, un coş de extracţie pentru salvarea de la înălţime.

"Alpiniştii pompieri deveni intervin pentru salvarea a 19 persoane blocate în telecabina de la Dealul Cetăţii. Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie, cu ajutorul căruia desfăşoară operaţiunea eficientă de aducere la sol a turiştilor", transmit reprezentanţii ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, în telecabină se aflau 11 adulţi şi opt copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. "Din informaţiile noastre au fost aduşi la sol toţi cei 8 copii şi urmează să fie salvaţi adulţii", au spus reprezentanţii ISU Hunedoara, menţionând că nu este o înălţime foarte mare faţă de sol, fiind vorba de aproximativ patru metri.

În sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple, însă la o primă evaluare turiştii nu par a prezenta probleme medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.