Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară a Parlamentului, solicitată de parlamentarii din opoziţie, susţine liderul PNL Ludovic Orban, afirmând totodată că Dragnea "nu dă doi bani” pe regulamente şi pe democraţie şi că fuge de responsabilităţi. De asemenea, liderul PNL l-a acuzat pe Liviu Dragnea că, într-un gest de laşitate şi lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În solicitare se specifică sesiunea extraordinară şi perioada în care să aibă loc, mai puţin ora la care aceasta să se întâmple. Motiv pentru care colegul meu aflat de permanenţă săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca aceasta să fie trimisă secretariatului general pentru convocarea Biroului Permanent. Şi am ajuns în această situaţie astăzi: convocarea Biroului Permanent. În momentul de faţă, această solicitare nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, în sensul în care aceasta ar fi trebuit să fie însoţită de un proiect de hotărâre prin care să specificăm într-adevăr denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acesteia. Sunt şi de natură tehnică anumite inadvertenţe, începând cu tabelele, care s-au făcut mişto, într-adevăr, în Biroul Permanent”, a declarat luni în Parlement Carmen Mihălcescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care s-a întrunit luni, a avut pe ordinea de zi solicitarea PNL, USR şi PMP de convocare în sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în perioada 20-24 august pentru a dezbatat în plen o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, după violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei. De asemenea, pentru sesiunea extraordinară opoziţia ceruse constituirea unei comisii de anchetă privind violenţele din Piaţa Victoriei.

Orban: Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiune extraordinară, dar într-un gest suprem de laşitate şi lipsă de responsabilitate a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său

"Liviu Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL şi parlamentarii din celelalte partide din opoziţie. Marţi am depus această solicitare pentru convocarea sesiunii extraordinare. Cel care trebuia să facă convocarea este preşedintele Camerei Deputaţilor”, a declarat luni în Parlament Ludovic Orban.

Liderul PNL a criticat atitudinea lui Liviu Dragnea, spunând că refuzul de a convoca deputaţii în sesiune extraordinară arată că nu îi pasă de regulamente şi de democraţie şi că fuge de responsabilităţi.

"Faptul că nu se realizează această sesiune extraordinară este vina preşedintelui Camerei Deputaţilor, care arată din nou că nu dă doi bani pe regulamente, pe democraţie, şi că mai e şi laş şi fricos şi fuge de orice fel de răspundere”, a mai spus Orban.

De asemenea,  liderul PNL l-a acuzat pe Liviu Dragnea că, într-un gest de laşitate şi lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său.

"Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară săptămâna trecută, ci astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile către doamna Mihălcescu, soţia consilierului său, Horia Mihălcescu. Ea a fost delegată fără ca solicitarea sesiunii extraordinare să fie finalizată de preşedintele Camerei Deputaţilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile deputatului PSD Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei, în perioada în care se află în concediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.