Nouă avioane au fost forţate joi să îşi schimbe de urgenţă rutele în spaţiul aerian din Chile, Argentina şi Peru din cauza unor ameninţări cu bombă primite de către Autoritatea Aviaţiei Civile (DGAC) din Chile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin două dintre avioane erau operate de LATAM Airlines şi trei de Sky, o companie low-cost din Chile, conform companiilor.

Victor Villalobos Collao, directorul general al DGAC, a declarat că au fost făcute în total 11 ameninţări, două dintre ele fiind „fictive” iar celelalte nouă s-au referit la zboruri existente. Niciuna dintre aeronave nu avea explozibil la bord iar cel puţin unul dintre avioane a putut să îşi reia ulterior zborul, a adăugat Collao. El a adăugat că birourile LATAM şi DGAC au primit avertizarea privind posibile bombe la bordul avioanelor iar poliţia încearcă în prezent să îi găsească pe cei responsabili.

Pentru patru dintre zboruri, Santiago, capitala din Chile, era ori destinaţia ori punctul de plecare. Unul dintre zboruri, Sky 162, a decolat de pe aeroportul Merino Benitez din Santiago şi se îndrepta către oraşul nordic Antofagasta atunci când a fost redirecţionat înapoi către Santiago. Un alt zbor, LATAM 800, care a decolat din Auckland, în Noua Zeelandă, a aterizat de urgenţă la Santiago. Avionul este cercetat în prezent de autorităţi, a anunţat DGAC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.