Forţele militare ale Chinei şi-au extins operaţiunile cu bombardiere în ultimii ani, „antrenându-se pentru atacuri” contra SUA şi aliaţilor săi, a anunţat Pentagonul într-un raport publicat joi, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul subliniază eforturile Chinei de a-şi mări influenţa globală iar cheltuielile pentru apărare ale statului chinez estimate de Pentagon depăşesc 190 de miliarde de dolari în 2017.

„În ultimii trei ani, armata chineză şi-a extins zonele pentru operaţiuni cu bombardiere deasupra apei, câştigând experienţă în zone maritime esenţiale şi se antrenează, probabil, pentru atacuri asupra SUA şi aliaţilor săi”, se arată în raport.

În raport este precizat că, deşi armata chineză a continuat să îşi extindă operaţiunile, nu este clar ce mesaj doreşte Beijingul să transmită în afara „unei demonstraţii a faptului că şi-au îmbunătăţit capacităţile”.

În noua strategie naţională defensivă publicată în ianuarie, Pentagonul considera contracararea Chinei şi Rusiei ca fiind o prioritate.

În august 2017, şase bombardiere chineze de tip H-6K au zburat prin strâmtoarea Miyako în sud-vestul insulelor japoneze iar apoi au zburat la est de Okinawa, acolo unde sunt plasate 47.000 de soldaţi americani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.