Editura Arthur lansează ediţia a VII-a a concursului de literatură pentru copii "Trofeul Arthur", la care sunt invitaţi să participe scriitorii consacraţi, dar şi cei care n-au publicat niciodată. Înscrierile se fac până pe 14 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autori clasici precum Lewis Carrol, Michael Ende, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, A.A. Milne, Maurice Sendak, Dr. Seuss, Margaret Wise Brown, dar şi autori din zilele noastre ca Shaun Tan, Mo Willems, Peter Brown, Kobi Yamada, Michelle Cuevas au fost publicaţi la editura Arthur. În acelaşi timp, au apărut câteva ediţii frumoase din Tudor Arghezi, Marin Sorescu, Gellu Naum, ilustrate de artişti contemporani (Ileana Surducan, Ágnes Keszeg, Irina Dobrescu, Dan Ungureanu). 

Deşi în vremea comunismului au apărut multe cărţi pentru copii (majoritatea traduceri), albumele, cărţile ilustrate pentru 0-7 ani erau foarte puţine. Astfel, în 2012, editura a fost lansat "Trofeul Arthur", sperând ca prin acest concurs "să atreagem să scrie pentru copii atât pe autorii serioşi, pentru oameni mari, cât şi pe cei care n-au publicat niciodată, dar vor să se joace şi au ceva de spus", potrivit unui comunciat al editurii. 

Scriitorul Florin Bican a fost câştigătorul marelui premiu la prima ediţie a concursului, cu volumul "Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc", Adina Popescu a câştigat marele premiu la ediţia a II-a, cu volumul "O istorie recentă a Ţării Vampirilor. Cartea pricoliciului", Gabriel H. Decuble - la ediţia a IV-a, cu volumul "Cei trei măgăruşi şi cartea fermecată", Lavinia Branişte - premiul pentru secţiunea 0-7 ani, la ediţia a III-a, cu volumul "Rostogol merge acasă", Laura Grünberg - premiul pentru secţiunea Proză scurtă, la ediţia I, cu volumul "Să creştem mici".

Autori care au scris pentru prima oară chiar pentru acest concurs au fost: Alis Popa ("Aventurile piratului Ket", Premiul pentru secţiunea 8-14 ani, ediţia a III-a), Ana Rotea ("Dosarul Popcorn", Premiul pentru secţiunea 8-14 ani, ediţia a IV-a), Raluca Poenaru ("Pericol", marele premiu, ediţia a V-a), Cornel Vlaiconi ("Domnul Papuzek", Premiul pentru secţiunea 8-14 ani, ediţia a V-a).

Printre cărţile premiate şi publicate sunt două scrise şi ilustrate de acelaşi autor: Irina Dobrescu, "Lupul jucător de poker" (marele premiu, ediţia a II-a); şi , "Alfred, un monstru mult prea simplu", de Corina Dascălu, care a fost recompensat cu Premiul pentru secţiunea 0-7 ani, la ediţia a V-a. 

Unele cărţi stau deja la baza unor serii foarte iubite de copii (seria "Rostogol", de Lavinia Branişte, seria "Popcorn", de Ana Rotea), iar pentru altele copiii vor o continuare.

Înscrierile se fac la adresa concurs@editura-art.ro, până pe data de 14 noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.