Coordonatorul acţiunii jandarmilor din Piaţa Victoriei, din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan, a susţinut joi, la TVR, fiind întrebat în legătură cu agresiunea comisă de jandarmi asupra unor turişti israelieni aflaţi într-un taxi, că erau verificate toate taxiurile existând informaţii că unele dintre persoanele violente încercau astfel să părăsească zona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a explicat că incidentul în care au fost implicaţi turiştii israelieni a apărut după ce s-a intervenit pentru stabilirea ordinii publice şi că aceea era o zonă în care foarte multe persoane acţionau împotriva forţelor de ordine, respecitv zona Titulescu spre Banu Manta.

"Era o situaţie în care cei care atacau forţele de ordine, cei care au făcut acea baricadă cu mobilierul stradal (...), sunt şi imagini în media (...) Jandarmii care acţionau în zonă respectivă au observat că, în momentul în care noi ne-am dus în zona respectivă  să respingem acel grup, o parte dintre ei foloseau taxiurile ca să plece din zonă. Ca o măsură a fost să verificăm şi acea zonă cu taxiuri", a relatat Cazan.

Referindu-se şi la alte cazuri în care persoane fără legătură cu violenţele au fost agresate, Laurenţiu Cazan a spus că acezte cazuri izolate vor fi analizate punctual şi vor fi luate măsurile necesare şi a cerut scuze celor care au suferit în mod gratuit în urma acţiunii.

Ambasada Israelului în România a anunţat luni că patru turişti israelieni care se aflau într-un taxi în zona Pieţei Victoria, în timpul intervenţiei jandarmilor la protestul de vinei, au fost scoşi din maşină şi bătuţi de forţele de ordine, cu toate că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nicio legătură cu manifestaţia din Bucureşti. Cetăţenii israelieni vor depune plângere penală.
Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu a declarat marţi că Unul dintre obiectivele cercetărilor privind violenţele din Piaţa Victoriei se referă şi la cazul turiştilor israelieni agresaţi de jandarmi, menţionând că Ambasada Israelului nu a depus încă o plângere.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.