Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a anunţat miercuri că au fost depuse 192 de plângeri penale la Parchet, după intervenţia în forţă a Jandarmeriei, la protestul din data de 10 august din Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"192 de plângeri au fost înregistrate. Ultimele dintre ele, astăzi", a declarat acesta.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare, precizează Parchetul General, marţi după-amiază, referindu-se la procurorul militar Bogdan Pîrlog.

De asemenea, Parchetul General a anunţat marţi că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.