Un masaj de relaxare reprezinta o terapie manuala menita sa imbunatateasca starea de bine a unei persoane, deoarece obiectivul sau cel mai important consta in cresterea productiei de endorfine in corp. De astfel, o buna definitie a masajului de relaxare poate fi urmatoarea: este o metoda blanda care contribuie la reducerea sau eliminarea tensiunii musculare, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, eliminarea stresului, anxietatii si a tensiunilor de zi cu zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Masajul relaxant se realizeaza ferm si progresiv cu miscari armonioase, pentru a elimina tensiunile acumulate. Este o procedura externa, naturala si relaxata care nu are efecte secundare. Se aplica cu palmele si antebratele, cu ajutorul uleiurilor sau cremelor, intr-un mediu care invita la liniste.

Relaxarea nu este singurul beneficiu care poate fi atribuit acestei practici, pentru ca masajul relaxant ofera multe alte beneficii care nu sunt la fel de bine cunoscute. Oferind de la imbunatatirea imunitatii corpului, la reducerea durerilor de cap si pana la mentinerea frumusetii pielii, masajul relaxant asigura un plus de bine in viata tuturor celor care il prefera. De astfel, beneficiile masajului de relaxare nu sunt niste gaselnite pe care maseorii din Romania le subliniaza in ideea in care isi doresc cat mai multi clienti. Acestea sunt cu mult mai bine promovate in strainatate, in ideea in care un astfel de masaj este absolut indicat pentru organism.

10 motive pentru care un masaj de relaxare poate fi considerat benefic

Specialistii in masaj de relaxare de la EnjoyBali (vezi detalii aici) recomanda acest tip de rasfat cel putin din urmatoarele zece motive:

1. Un astfel de masaj relaxeaza muschii, eliberand tensiunea care se acumuleaza din cauza efortului fizic. Masajul de relaxare reprezinta o modalitate ideala de a recompensa un organism obosit, acesta fiind indiscutabil cel mai important avantaj atribuit acestei practici.

2. Masajul de relaxare ajuta la controlul anxietatii si depresiei. De fapt, ajuta la reducerea nivelului unui hormon numit cortizol, care este eliberat ca raspuns la stres si, prin urmare, ridica starea de spirit si pastreaza tensiunii arteriale in limite normale. Pe de alta parte, prin masaj se stimuleaza serotonina si dopamina, doi neurotransmitatori legati de depresie.

3. Exista studii care sustin ca masajul ajuta la atenuarea durerii cronice de la nivelul spatelui. Astfel de studii mentioneaza si ca prin masaj se inregistreaza o scadere a rigiditatii si imbunatatirea mobilitatii persoanelor care sufera de osteoartrita.

4. O veste buna pentru insomniaci! Prin masaj, frecventa undelor cerebrale delta creste, ceea ce inseamna ca persoanele care experimenteaza probleme cu odihna in timpul noptii se vor putea bucura de un somn profund.

5. Un alt avantaj al masajului de relaxare consta in faptul ca mareste imunitatea organismului. Cand o persoana tranziteaza o perioada indelungata stresanta, foarte comun este sa se imbolnaveasca. Se pare ca masajele de relaxare pot evita acest lucru, deoarece s-a dovedit ca la persoanele care se bucura de sedinte de masaj se pot constata schimbari masurabile in raspunsurile sistemelor lor imune si endocrine.

6. Masajul de relaxare combate sindromul premenstrual deoarece poate reduce simptomele premenstruale enervante, precum balonarile sau schimbarile de dispozitie.

7. Mai mult, un studiu a aratat ca persoanele care primesc masaje de relaxare inregistreaza o crestere a vitezei si acuratetei atunci cand efectueaza calcule matematice.

8. Masajele de relaxare reduc durerile de cap. Efectuate de doua ori pe zi, terapiile prin masaj sunt eficiente in cazul migrenelor - le diminueaza durata si atenueaza disconfortul acestora.

9. Foarte important, masajele de relaxare contribuie la frumusete. Masajele pe fata si pe cap nu sunt doar placute, ci fac ca pielea sa para mai radianta, iar parul sa fie mai sanatos datorita cresterii fluxului sanguin.

10. Nu in ultimul rand, masajele de relaxare faciliteaza tratamentul impotriva cancerului. Masajele le sunt utile in special persoanelor care trebuie sa trateze boli grave, cum ar fi cancerul, deoarece mai multe studii au aratat ca acestea reduc oboseala, durerea, anxietatea, depresia si greata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.