Beyonce şi Jay-Z i-au dedicat concertul susţinut de ei, luni, la Detroit "reginei muzicii soul" Aretha Franklin, grav bolnavă, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi cântăreţi au început turneul On The Run II  la Ford Field, dedicând concertul lui Franklin, Beyonce spunând: "Te iubim şi îţi mulţumim pentru toată muzica frumoasă".

Franklin şi Beyonce au avut în trecut un conflict după gala premiilor Grammy din 2008, când Beyonce s-a referit la Tina Turner ca la "Regina"; Franklin fiind recunoscută drept "regina muzicii soul" a scris într-un comunicat numind remarca "o lovitură ieftină pentru controversă" - concluzinând cu "te iubesc oricum Beyonce". Mai târziu, Franklin i-a luat apărarea lui Beyonce când a fost criticată pentru că a făcut playback când a intonat imnul naţional la învestirea preşedintelui Barack Obama. 

Anterior, în aceeaşi seară, DJ Khaled i-a adus un tribut cântăreţei în timpul recitalului său, cerând mulţimii de aproape 44.000 de spectatori să-i trimită dragostea lor Arethei Franklin înainte de a cânta celebrul "Respect". 

Starea de sănătate a Arethei Franklin, în vârstă de 76 de ani, s-a înrăutăţit în utlimii ani, artista retrăgându-se din turnee. Ea a cântat ultima dată pe 7 noiembrie la evenimentul organizat în beneficiul Fundaţiei "Elton John", la New York. Familia artistei a cerut "rugăciuni şi respectarea intimităţii" în această perioadă. 

De-a lungul carierei sale, cântăreaţa a câştigat 18 premii Grammy.

Printre cele mai cunoscute melodii ale ei sunt: "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Day Dreaming", "Jump to It", "Freeway of Love" sau "A Rose Is Still A Rose".

În 2005, ea a primit de la preşedintele George W. Bush Medalia pentru Libertate, cea mai înaltă distincţie americană atribuită civililor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.