Nicidecum un moft al părinţilor, ci o regulă impusă de legi, utilizarea scaunului auto pentru copii reprezintă o necesitate absolută. Chiar dacă unii dintre cei are nu au crescut cu ele afirmă că nu sunt cu adevărat necesare, aspectele care vin în sprijinul necesităţii acestora sunt numeroase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nichiduta.ro – magazin online ce furnizează articole diverse pentru copii, oferă părinţilor aflaţi în căutarea unui scaun auto potrivit cu răspusuri pe măsură, precum şi cu recomandări şi detalii cu privire la acestea. Cert este un lucru, şi anume că depinde ce scaun auto alegem pentru cel mic – acesta va dicta atât gradul de confort al micuţului, cât şi siguranţa acestuia.

Reprezintă o investiţie financiară, ce e drept, însă este una care merită. Trebuie să se ţină cont de faptul că traficul şi aglomeraţia din prezent constituie oricând pericol asupra vieţii, mai ales a celor mici care sunt cu mult mai sensibili decât adulţii. Pentru a evita o catastrofă, utilitatea scaunului auto nu trebuie subapreciată sub nici o formă. În alegerea acestuia, este bine a ţine cont mai ales de testele ce au fost efectuate modelului de interes, respectiv de verificările realizate de diverse organisme independente pentru a stabili eficacitatea lor în cazul unui impact.

Care este scaunul auto potrivit pentru copil?

Este ideal un articol care se încadrează în anumite cerinţe. Depinde ce scaun auto alegem pentru copil şi de unde este achiziţionat acesta ca să asigure utilizatorul de urmatoarele aspecte:

  • Este potrivit înălţimii şi greutăţii copilului
  • Se conformează cu normele europene ce privesc siguranţa, respectiv apare pe etichetă litera E
  • Dispune de montaj corespunzător, întocmai cu instrucţiunile oferite de producător

Ceea ce trebuie să ştie părinţii legat de achiziţionarea unui astfel de articol este că se găseşte sub categorii multiple. Producătorii au în vedere aspecte precum greutatea copilului, înălţimea, vârsta. Factorul decisiv într-o astfel de alegere este greutatea.

Ce grupe de scaune auto pentru copii există?

Există scaune care pot fi transformate în funcţie de ritmul de creştere al copilului, asta însemnând că înlocuieşte nevoia de a cumpăra mai multe scaune. Ceea ce e important de avut în vedere este ca trecerea de la scaunele pentru o categorie de vârstă la alta să nu fie grăbită. Scaunul trebuie să fie îndreptat invers sensului de mers. Aceasta este poziţia care oferă copilului nivelul cel mai înalt de siguranţă.

Specialiştii Nichiduta recomandă ca trecerea la următoarea categorie de scaune în funcţie de vârstă să fie făcută în următoarele condiţii:

  • Când cel mic are o greutate peste maximum pe care îl admite scaunul utilizat
  • Când capul copilului trece de partea superioară a dispozitivului.

Modele de scaune de maşină pentru copii

Acestea se împart în mai multe tipuri după cum urmează:

  • Cu spatele la sensul de mers

Este categoria dedicată bebeluşilor care au până la 13 kg, respectiv grupei 0+. Asta înseamnă că sunt în principal utilizate pentru micuţii care au până la 12 – 15 luni. Se pot instalata atât pe bancheta din spate, cât şi pe scaunul din faţă. De preferat este a evita ultima opţiune mai ales dacă airbag-ul este activ sau dacă nu există o distanţă optimă între acesta şi bord. Astfel vor fi limitate riscurile de impact. Este recomandat un unghi de 30 – 45 grade pentru montaj, astfel ca cei mici să beneficieze de un flux constant de aer.

Coşuleţele sau scoicile au rolul de a proteja coloana vertebrala a micuţilor. Prezintă centuri de siguranţă în 5 puncte şi sunt dedicate grupei 0/1. Le preferă unii părinţi pentru faptul că pot fi montate şi pe şasiul căruciorului.

  • Cu faţa la sensul de mers

De obicei sunt reprezentate de modelele convertibile, care se pot utiliza până când copilul atinge greutatea de 18 kg. Cea minimă este recomandat a fi de 9 kg. Asta înseamnă că sunt dedicate copiilor care au între 9 luni şi 4 ani. Dispun desigur de centuri integrate, asigurând astfel o protecţie corepunzătoare în caz de accidente.

Sunt o recomandare modelele care dispun şi de ham cu prindere între picioare. În acest mod copilul nu va aluneca. Este ideal a fi montate de asemenea pe bancheta din spate.

Mai există şi scaunele booster şi înălţătoarele, de asemenea articole utile în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul copiilor în transportul auto.

Indiferent de nevoie şi de preferinţe, nichiduta.ro oferă posibilităţi numeroase, gândite pentru orice buget.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.