Ministrul Comerţului din Turcia, Ruhsar Pekcan, l-a implorat vineri pe preşedintele american, Donald Trump, să revină la masa negocierilor privind taxele, declarând că o dispută comercială între cele două ţări poate şi ar trebui să fie rezolvată prin dialog, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eforturile repetate de a comunica administraţiei SUA că niciunul dintre criteriile privind taxele americane nu se poate aplica Turciei s-au dovedit a fi inutile până acum”, a declarat Pekcan.

„Totuşi, îl implorăm pe preşedintele Trump să se întoarcă la masa negocierilor, acest lucru poate şi ar trebui să fie rezolvat prin dialog şi cooperare”, a adăugat el.

Trump a tensionat relaţiile cu Turcia vineri după ce a mărit tarifele pentru importurile de metale, punând astfel o presiune economică fără precedent pentru un aliat NATO.

Lira turcă a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de dolar, determinându-l pe Erdogan să denunţe „un război economic” împotriva ţării sale. El a făcut apel la cetăţenii turci să îşi vândă valuta şi să cumpere lire turceşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.