O persoană s-a înecat vineri seara la Eforie Nord şi alte trei au fost salvate de pompieri din aceeaşi zonă, după ce s-au aventurat în mare. Alte şase persoane au fost salvate în cursul zilei de vineri de la înec pe litoral, iar una a fost dată dispărută după ce a intrat în mare şi nu a mai ieşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină în staţiunea Eforie Nord pentru că o persoană se află în pericol de înec în mare. În zonă s-au deplasat pompierii cu o ambarcaţiune, reuşind preluarea persoanei respective care se afla la mare distanţă de mal şi nu mai putea reveni la ţărm din cauza curenţilor, aceasta fiind conştientă.

După câteva minute, un alt apel la 112 anunţa că tot în zona Eforie Nord alte trei persoane se află în mare şi sunt în pericol de înec. În momentul în care echipele de salvare au ajuns în zonă o persoană plutea, iar alte două erau conştiente, acestea din urmă fiind aduse la ţărm de către scafandri şi preluate de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă.  Scafandrii s-au deplasat ulterior şi au adus la ţărm şi trupul care plutea iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor depuse a fost constatat decesul.

În cursul după amiezii, un bârbat de 29 de ani a dispărut în mare tot la Eforie Nord, el fiind căutat câteva ore de pompieri fără a fi găsit. Căutările au fost oprite la un moment dat din pricina valurilor şi curenţilor puternici. 

De asemenea, în cursul zilei de vineri au mai fost salvate de la înec alte şase persoane: un copil de 11 ani în Mamaia, trei persoane în Jupiter, una în Vama Veche şi una pe o plajă din Constanţa. 

Salvamarii au avut arborat vineri steagul roşu care interzice scăldatul din cauza valurilor şi a curenţilor puternici.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.