Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre o „cooperare economică şi pe piaţa de schimb”, a anunţat Kremlinul, după ce lira turcă a fost în scădere iar Donald Trump a anunţat mărirea taxelor pentru Ankara, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A avut loc o conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. A fost discutată starea actuală şi o potenţială dezvoltare a cooperării economice şi pe piaţa de schimb dintre cele două ţări”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Cei doi au ajuns la „concluzii pozitive privind cursul implementării unor proiecte strategice comune, în special în sectorul energiei”.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au deteriorat după ce Turcia l-a reţinut pe pastorul american Andrew Brunson pentru acuzaţii de terorism. Incidentul a determinat SUA să aplice sancţiuni pentru doi miniştri turci şi să ameninţe Turcia cu sancţiuni privind piaţa de schimb.

Vineri, lira turcă a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de dolar, determinându-l pe Erdogan să denunţe „un război economic” împotriva ţării sale. El a făcut apel la cetăţenii turci să îşi vândă valuta şi să cumpere lire turceşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.