Grădina de vară "Farul" din Mangalia va fi redeschisă publicului după 10 ani vineri, 17 august, cu proiecţia specială a documentarului ”Chipuri, locuri”, regizat de Agnès Varda, unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta, anunţă organizatorul One World Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul este despre oameni şi istoriile lor, despre cum pereţii spun poveşti şi imaginile prind viaţă. Şi nu în ultimul rând, despre colaborarea dintre regizoarea franceză în vârstă de 90 de ani şi un fotograf de trei ori mai tânăr.

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, şi fotograful şi muralistul JR sunt coregizorii şi naratorii documentarului - road movie „Chipuri, locuri”. Cu toate că aparţin unor generaţii diferite, Varda (acum în vârstă de 90 de ani) şi JR (în vârstă de 35 de ani) apar ca suflete pereche, împărtăşind pasiunea pentru imagini şi maniera în care sunt create, prezentate şi transmise mai departe.

Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franţa, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveştile şi le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, faţade de magazine sau trenuri şi scot la iveală umanitatea subiecţilor şi pe cea proprie.

Cu această ocazie se redeschide grădina de vară, un spaţiu aflat în inima oraşului şi care, deşi nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potenţial de a găzdui evenimente similare.



Pe parcursul verii, programul educaţional "One World Romania la Şcoală" organizează o serie de proiecţii de filme documentare în spaţii neconvenţionale, de la curţi ale prietenilor şi colaboratorilor la spaţii nefolosite din oraşe mici, mari şi mijlocii, pentru a atrage atenţia asupra nevoii de spaţii culturale, dar şi pentru a deschide discuţii în jurul unor subiecte de actualitate. În acest scop, am selectat filme care vorbesc din diferite perspective despre schimbările care se întâmplă în lume şi despre cele pe care ni le dorim: Schimbări ale oraşelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor şi ideilor, schimbări care ne privesc şi pe care le putem influenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.