"Alice T.", cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean, care a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno, va rula în cinematografele din România din 9 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul s-a bucurat de recenzii pozitive în presa internaţională după proiecţia de gală de la Locarno, Screen International apreciind că este "adânc înrădăcinat în caracter şi în defectele şi contradicţiile care îi definesc pe oameni". 

Rolurile interpretate de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu creeză "cea mai frumoasă relaţie văzută în acest an în cinematografia românească", notează Cineuropa, iar Cinemagia anunţă în cronica filmului o "captivantă analiză a unei vârste imposibile". "Alice T." va putea fi văzut în cinematografele din ţară începând cu 9 noiembrie, fiind distribuit de Voodoo Films.

Cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, filmul o are în prim plan pe Alice Tarpan (Andra Guţi), în vârstă de aproape 17 ani, urmărind relaţia acesteia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu).

"Alice T." este cel de-al şaselea lungmetraj semnat de Radu Muntean. Filmul este o coproducţie România-Franţa-Suedia, fiind produs de Multi Media Est (MME), casa cu care regizorul a realizat toate filmele sale anterioare.  Producător executiv este Dragoş Vîlcu.

Alături de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu, din distribuţie fac parte şi Cristine Hămbăşanu, Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teo Corban, Alina Berzunţeanu, Şerban Pavlu şi Maria Popistaşu.

Vânzările internaţionale sunt gestionate de Films Boutique. Filmul are deja distribuitor în Franţa, Bac Films, iar Voodoo Films îl va distribui în România. 

Născut pe 8 iulie 1971, Radu Muntean a absolvit Academia Română de Teatru și Film - Regie de Film în 1994, este regizor şi scenarist. A debutat în lungmetraj cu "Furia", în 2002, care l-a avut pe Dragoş Bucur în rol principal. Acestuia i-au urmat "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" (2008), "Marţi, după Crăciun" (2010) şi "Un etaj mai jos" (2015). Împreună cu Alexandru Baciu, a semnat regia şi scenariul pentru documentarul "Vorbitor" (2011).

Două dintre filmele sale au fost nominalizate în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes: "Marţi, după Crăciun" (2010) şi "Un etaj mai jos" (2015). Pentru "Hârtia va fi albastră" a primit o nominalizare la Festivalul de Film de la Locarno şi premiul special la Cottbus Film Festival, iar pentru scenariul peliculei "Un etaj mai jos" a fost premiat la Festivalul Filmului European Sevilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.