Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că mesajele transmise de PSD în ultia perioadă împotriva diasporei "au devenit tot mai agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit", afirmând că diaspora de astăzi nu mai este reprezentată de românii plecaţi din ţară, iar UE nu mai înseamnă străinătate, toţi cetăţenii europeni având drepturi egale. De asemenea, el face un apel ca mitingul de vineri să nu fie "confiscat" de partide sau de politicieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul spune că în ultima perioadă mesajele PSD împotriva diasporei au devenit tot mai "agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit pentru a-şi întreţine copiii rămaşi acasă sau persoane apropiate aflate în întreţinerea lor".

De asemenea, Tomac afirmă că diaspora de astăzi nu mai este reprezentată de românii plecaţi din ţară, iar UE nu mai înseamnă străinătate, deoarece toţi cetăţenii europeni au drepturi egale.

"Cei care formează diaspora nouă de astăzi nu mai sunt români plecaţi în străinătate. UE nu mai înseamnă străinătate pentru noi; toţi cetăţenii europeni au drepturi şi şanse egale. Libertatea de circulaţie este un drept ce stă la baza creării Uniunii Europene, iar libertatea de a-ţi alege un loc de muncă oriunde în Europa izvorăşte din acest drept garantat de tratatul de aderare al României la UE", a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook.

El spune că protestul de vineri nu trebuie confiscat de partidele politice.

"Protestul nu trebuie confiscat de partide sau politicieni. Noi putem fi doar solidari cu această formă de exprimare a nemulţumirii faţă de Guvernul Dragnea-Dăncila!", a conchis el.

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul programat vineri de la ora 17.00 în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.