Acţiunile Tesla au scăzut joi cu peste 5%, la cel mai redus nivel din ultimele două zile, şi au anulat complet creşterea provocată de anunţul făcut pe Twitter al directorului general Elon Musk referitor la intenţia de a retrage compania de la bursă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declinul titlurilor a fost provocat de reacţia sceptică a Wall Street faţă de ideea lui Musk de a retrage de la bursă acţiunile Tesla şi de o informaţie publicată de Wall Street Journal potrivit căreia Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a întrebat Tesla de ce Musk a anunţat planul pe Twitter şi dacă afirmaţia sa este adevărată.

Acţiunile au scăzut mai mult, joi, după ce Bloomberg a relatat, citând două surse, că SEC a analizat deja declaraţiile publice ale Tesla.

Reprezentanţii Tesla şi cei ai SEC au refuzat să comenteze.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a anunţat joi că planul Tesla de a deveni companie privată este negativ din punctul de vedere al perspectivei ratingului.

Viitorul Tesla depinde în mare parte de automobilul de serie Model 3, iar compania creşte producţia după luni de zile care au fost descrise de Musk drept ”un iad al producţiei”.

Compania are şi datorii convertibile de 1,2 miliarde de dolari care vor ajunge la scadenţă în martie 2019, a notat Moody’s.

Analiştii de pe Wall Street şi-au exprimat îndoiala în privinţa capacităţii miliardarului de a atrage sprijin financiar suficient pentru a duce la bun sfârşit planul de a transforma Tesla în companie privată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.