Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, că moartea judecătorului Stan Mustaţă, încarcerat la penitenciarul Jilava, a venit, probabil, ca urmare a "lipsei de îngrijire". Tăriceanu a afirmat că Administraţa Naţională a Penitenciarelor (ANP) trebuie să acorde mai multă atenţie acestor situaţii, deoarece închisorile sunt făcute "să îi primească pe cei care sunt condamnaţi şi îşi ispăşesc pedepsele, dar acest lucru presupune exterminarea lor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Moartea judecătorului Stan Mustaţă în penitenciar, ca urmare, probabil, a lipsei de îngrijire, ca să nu spun a relelor tratamente, dar a lipsei de îngrijire adecvată nu este primul caz. A fost şi cazul lui Adamescu (Dan - n.r.). Cred că la nivelul ANP trebuie acordată mai multă atenţie acestor situaţii limită, pentru că penitenciarele sunt făcute să îi primească pe cei care sunt condamnaţi şi îşi ispăşesc pedepsele, dar acest lucru presupune exterminarea lor. Acest caz este de o gravitate deosebită, având în vedere că nu e prima situaţie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat joi începerea unei anchete interne la Penitenciarul Jilava, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită.

"În data de 8 august 2018, în  jurul orei 22.00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti - Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri: anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administraţiei locului de deţinere a fost demarată o anchetă internă”, anunţă ANP.

Fostul judecător la Curtea de Apel Bucureşti Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită, a murit în urma unui infarct miocardic. Anunţul a fostă făcut la Antena 3, de către avocata sa, Lorette Luca, care a spus că fostului judecător i s-a făcut şi mai rău, el având blocaj renal, şi a fost "plimbat prin trei spitale". La ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.