Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că, pe lângă scăderea bugetară pentru Administraţia Prezidenţială, la rectificarea bugetară au fost vizate instituţii care ofereau anumite servicii şi facilităţi pentru diaspora, "văzută constant drept o altă ameninţare la adresa stabilităţii şi prosperităţii" PSD. El afirmă că cea mai mare reducere de buget a fost gândită "cu dedicaţie" pentru Ministerul Cercetarii şi Inovării - 122 milioane de lei, iar cei mai mulţi beneficiari ai proiectelor finanţate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, în mod cert, vor fi afectaţi de această reducere. "Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetăţeni români din străinătate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii ţării peste hotare", afirmă liderul PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook şi intitulat "Scăderi bugetare tactice - cine e marele pierzător?", Eugen Tomac spune că, pe lângă entitaţile pe care PSD le consideră parte a unui “stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă ameninţare la adresa stabilităţii şi prosperităţii partidului, iar rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realităţi.

"Pe lângă scăderea bugetară pentru Administraţia Prezidenţială (mişcare deja cunoscută, aplicată şi de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituţii care ofereau anumite servicii/ facilitaţi pentru diaspora. Aşa, premierul Dăncilă a decis, în spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora şi vecinătatea imediată. Ma refer aici la bani reduşi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru diaspora, dar şi de la Ministerul Afacerilor Externe - 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optimă a consulatelor din Uniunea Europeană", scrie liderul PMP.

El mai spune că cea mai mare reducere de buget a fost gândită cu dedicaţie pentru Ministerul Cercetarii şi Inovării - 122 mil lei (26 mil euro), iar cei mai mulţi beneficiari ai proiectelor finanţate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, in mod cert, vor fi afectaţi de această reducere.

"Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produşi recent de plăcuţa cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanţii din concediu. Amânarea nu reprezintă, însă, decât o alta ipocrizie cu care ne-am obişnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetăţeni români din străinatate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii ţării peste hotare!", adaugă Eugen Tomac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.