Autoritatea Naţională Sanitară Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că în colaborare cu Administraţia Veterinară şi Alimentară din Danemarca va fi făcut un studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului pestei porcine africane în efectivele sănătoase de porci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform ANSVSA, preşedintele instituţiei,  Geronimo Brănescu, s-a întâlnit marţi cu Sten Mortensen,  directorul Administraţiei Veterinare şi Alimentare din Ministerul Mediului şi Alimentaţiei din Danemarca, care a gestionat controlul şi eradicarea focarelor de boli ale animalelor ce au afectat Danemarca începând cu anul 2002.

În urma discuţiilor s-a hotărât realizarea, în colaborare, a unui studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului în efectivele sănătoase de porci.

"De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în ţara noastră, specialiştii ANSVSA sunt în permanent contact şi se consultă cu epidemiologi europeni, cu experienţă în controlul şi eradicarea acestei boli", mai susţine ANSVSA.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană, prezentat vineri, arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ, prezentat miercuri. Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României, evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, iar în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.