Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi printre persoanele rănite în explozia produsă luni în apropierea aeroportului din Bologna. Unul dintre aceştia a fost externat, iar cel de-al doilea este în continuare spitalizat, anunţă Ministerul de Externe. Numărul românilor răniţi în deflagraţia din Italia a ajuns astfel la trei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ultimelor date obţinute de Consulatul General al României la Bologna de la autorităţile italiene, printre persoanele rănite au fost identificaţi alţi doi cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. 

"Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situaţiei şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală şi cu cetăţenii români afectaţi, acordând asistenţă consulară, în limita competenţelor legale", precizează MAE.

Numărul românilor răniţi în deflagraţia din Italia a ajuns astfel la trei. 

MAE anunţa anterior că ţoferul unui TIR oprit în coloana de autovehicule lovită de cisternă care a explodat luni în apropierea aeroportului din Bologna este cetăţean român rezident în Italia. El a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât a suferit leziuni superficiale, iar după primirea îngrijirilor medicale necesare a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular.

O autocisternă a explodat luni după-amiază pe şoseaua de centură din Bologna, în apropierea aeroportului din oraş, provocând un incendiu puternic. 

Conform agenţiei ANSA, o camionetă care transporta alte maşini s-a ciocnit cu o autocisternă care transporta gaz petrolier lichefiat, declanşând astfel un incendiu de proporţii. Accidentul a cauzat prăbuşirea parţială a unei secţiuni suspendate a autostrăzii iar mai multe maşini care se aflau sub această porţiune au luat foc şi apoi explodat.

În urma deflagraţiei, o persoană a murit, iar alte 145 au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.