Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică fac verificări la Spitalul Universitar din Capitală, pentru a vedea modul în care sunt folosite fondurile alocate de minister, după ce asistenţii şi infirmierii au protestat luni în faţa unităţii spitaliceşti şi s-au plâns de condiţiile de lucru şi de lipsa banilor pentru investiţii, în situaţia în care, de exemplu, spun ei, nu există dezinfectanţi, iar instrumentarul este spălat cu apă şi săpun lichid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, va fi verificat modul în care sunt folosite fondurile alocate spitalului de către minister.

"A fost trimis Corpul de Control al ministrului, vor merge şi cei de la DSP, la Spitalul Universitar. Va fi verificat modul în care spitalul foloseşte fondurile alocate de minister. Verificăm dacă există probleme cu materialele, aşa cum au spus angajaţii”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai ministerului.

Ei au mai spus că oficial nu a existat nicio sesizare la minister referitor o posibilă problemă de dotare a unităţii spitaliceşti cu materiale consumabile sau cu aparatură.

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală au protestat luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale.

Cadrele medicale reclamă că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare. "Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii", a declarat o sistentă medicală participantă la protest.

În plus, asistenţii spun că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.