Peste 1.600 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj, dintre care 39 fiind transportate la spital, iar comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor medicale a fost cu 4,5 la sută mai mic. Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe. Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au fost mobilizaţi din mai multe judeţe pentru festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în perioada 2-5 august, pe durata festivalului Untold din Cluj, 1.639 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, dintre are 39 au fost transportate la spital. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul nopţii de duminică spre luni, când au fost asistate 524 de persoane.

Numărul solicitărilor medicale a fost mai mic cu 4,5 la sută faţă de anul trecut.

Foto: IGSU
Foto: IGSU

Intervenţia salvatorilor a fost cerută în special pentru simple zgârieturi, dureri de cap, consum în exces de alcool, suspiciuni de fracturi, dar şi traumatisme severe.

Pentru festivalul Untold au fost mobilizaţi peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD, din Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Foto: IGSU
Foto: IGSU

De asemenea, pe toată durata festivalului au existat şase puncte medicale dotate cu echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, cu personal SMURD, dar şi studenţi voluntari.

Potrivit IGSU, înainte de eveniment, inspectorii ISU Cluj au făcut controale atât la amenajările temporare, cât şi la obiectivele din perimetrul locaţiei şi în zonele adiacente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.