Şase persoane au fost arestate, suspectate că au folosit două drone, încărcate fiecare cu câte un kilogram de explozivi, cu scopul de a-l asasina pe preşedintele Nicolas Maduro, a anunţat Guvernul, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne Nestor Luis Reverol a denunţat un ”atac terorist” şi a anunţat că ar putea avea loc noi arestări în orele următoare.

Două explozii puternice s-au auzit sâmbătă, în timp ce Maduro susţinea un discurs la televiziunea naţională în cadrul unei parade militare.

Gărzile de corp l-au protejat rapid pe Maduro, în timp ce militari rupeau rândurile şi fugeau să se adăpostească, pe bulevardul pe care avea loc parada.

Potrivit lui Reverol, explozivii fiecărei drone ar fi avut o rază de acţiune de peste 50 de metri.

El a declarat că ofiţeri de securitate au ”dezactivat” o dronă în timp ce zbura către esplanada pe care Maduro şi soţia sa erau înconjuraţi de militari de rang înalt.

Cea de a doua dronă s-a izbit de o clădire din apropiere şi a explodat, a mai declarat ministrul.

Şapte membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi, între care trei grav, au anunţat autorităţile.

Anterior, ministrul venezuelean al Apărării a declarat că atacatorii, care au planificat acest asasinat, vizau să ”decapiteze” întreaga conducere a Guvernului odată cu preşedintele Nicolas Maduro.

Vladimir Padrino Lopez a denunţat în această intervenţie la televiziunea de stat un ”atac terorist”.

Persoane care locuiesc în apropierea locului acestei aparente tentative de asasinat a lui Maduro au declarat că au văzut că o dronă s-a izbit de un bloc de locuinţe, în timp ce, în cursul paradei, s-au auzit explozii.

Potrivit autorităţilor, atacatori au trimis drone încărcate cu explozivi către preşedinte în timpul acestei parade militare transmise în direct la televiziune. Maduro a scăpat neatins.

Martori oculari au declarat duminică pentru AP că au văzut cel puţin o dronă aparent legată de o explozie.

Unul dintre martori a arătat o înregistrare video cu telefonul mobil în care apare o dronă care survolează o stradă rezidenţială, la două  clădiri distanţă, şi care apoi se izbeşte de o clădire. În înregistrarea video nu apare vreo explozie, însă martorul a declarat că drona a căzut şi apoi a explodat, provocând un incendiu.

O locutoare pare că a văzut aceeaşi dronă. Mairum Gonzalez a declarat că a auzit o explozie puternică şi că a fugit îngrozită în balconul locuinţei sale de la etajul al cincilea. Ea spune că a văzut o dronă lovind aceeaşi clădire evocată de către celălalt martor şi apoi căzând. câteva momente mai târziu, ea spune că a auzit o a doua explozie şi a văzut ridicându-se fum negru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.