Doi tineri au fost răniţi de un urs, duminică dimineaţă, în centrul oraşului Băile Tuşnad, fiind transportaţi la spital cu ambulanţe. Medicii afirmă că au mai multe răni provocate de muşcături, dar sunt în stare stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, incidentul a avut loc în jurul orei 06,00, în centrul oraşului Băile Tuşnad, doi tineri de 27 de ani fiind atacaţi de un urs.

Cei doi au fost muşcaţi şi au răni la picioare, piept şi în zona feţei, fiind transportaţi la spital în Miercurea Ciuc, iar medicii afirmă că starea victimelor este stabilă.

Un caz similar a avut loc în 25 iulie, când un participant la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, tot de 27 de ani, a fost internat în spital după ce a fost muşcat de o ursoaică pe stradă. Bărbatul se afla într-un grup de tineri când a fost atacat, fiind rănit la braţ şi picior.

După acel incident, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a cerut Guvernului să aprobe măsuri de relocare a urişor din zonă, arătând că există pericolul să fie atacaţi alţi oameni.

”Îi cerem ministrului să aprobe o regulă de intervenţie descentralizată pentru specimene care apar adesea în zonele populate. Continuăm să sprijinim planul de gestionare a populaţiei de urşi, dar este un drum lung de la plan la implementare”, spunea Csaba.

De asemenea, zilele trecute, tot în Băile Tuşnad, un urs a intrat noaptea într-un centru de plasament în care se află aproximativ 50 de copii, căutând mâncare, dar nimeni nu a fost rănit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.