EDF a anunţat sâmbătă că a oprit unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare de la Fessenheim (Haut-Rhin), din cauza căldurii puternice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, până sâmbătă la prânz, patru reactoare ale unor centrale nucleare din Franţa erau oprite din cauza caniculei - unul la Fessenheim, două la centrala de la Bugey, în Ain, şi unul la cea de la Saint-Alban în Isère, a precizat un purtător de cuvânt EDF.

Reactoarele numărul 2 de la Fessenheim şi Saint-Alban au o producţie redusă.

”La 4 august, la ora (locală) 4.09 (5.09, ora României), unitatea de producţie numărul 1 a centralei de la Fessenheim a fost oprită în mod programat, din cauza condiţiilor climatice actuale şi în vederea respectării autorizaţiilor de emisii termice în Grand Canal d’Alsace”, anunţă EDF pe site.

EDF a redus vineri producţia reactorului numărul 2 din acelaşi motiv.

Cea mai veche centrală din parcul nuclear francez, a cărei închidere este programată atunci când EPR Flamanville va intra în activitate, ia apă din Grand Canal d'Alsace pentru a-şi răci reactoarele şi a-şi alimenta circuitele de funcţionare, iar apoi o deversează.

În cazul unor călduri puternice, centrala îşi modulează producţia, pentru a limita încălzirea apei luate şi apoi deversate în Grand Canal d’Alsace, a cărei temperatură medie zilnică nu trebuie să depăşească 28 de grade Celsius.

Departamentul Haut-Rhin a fost plasat în alertă ”portocalie” de caniculă, la fel ca alte 67 de departamente din Franţa.

Un reactor al centralei nucleare de la Saint-Alban şi unul de la cea de la Bugey au fost oprite vineri, pentru a se evita o creştere prea importantă a temperaturii Ronului.

Aceastăproducţie mai redusă de energie nucleară a EDF are loc într-o perioadă în care cererea de electricitate este redusă, prin scăderea activităţii economice legată de concediile din luna august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.