Toate cele 18 persoane de la bordul unui elicopter rus au murit după ce aeronava s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţa, în nordul Siberiei, în urma unei coliziuni cu alt elicopter, a anunţat la Moscova Ministerul rus al Transporturilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul de tip Mi-8, care transporta trei membri ai echipajului şi 15 bărbaţi care intrau în tură pe o staţie petrolieră, a intrat în coliziune, la puţin timp după decolare, cu un sistem de transport de material suspendat de alt elicopter, a precizat ministerul.

Acest al doilea elicopter a putut să aterizeze fără probleme.

Accidentul a avut loc în instalaţiile de la Vankor, un important zăcământ de hidrocarburi situat în nordul regiunii Krasnoiarsk, operat de compania naţională Rosneft.

Acest imens zăcământ are sute de puţuri, între care unele situate la aproximativ 100 de kilometri de instalaţiile centrale, toate dincolo de Cercul Polar. Bărbaţii lucrează acolo în schimburi, din cauza condiţiilor deosebit de dificile.

”Primul care a decolat a fost elicopterul fără pasageri, tot un Mi-8, dotat cu un sistem de echipament extern. Apoi aparatul cu pasageri, muncitori care se duceau la serviciu, a decolat”, a precizat ministerul în comunicat.

”Potrivit primelor informaţii, acest al doilea aparat, din motive necunoscute, a intrat în coliziune cu echipamentul de transport de material al primului. El a căzut, atunci, şi a luat foc”, a adăugat ministerul.

Elicopterul aparţinea companiei naţionale ruse Utair, care a precizat că accidentul a avut loc la ora 2.43 GMT (5.43, ora României), la decolarea de pe staţia principală de la Vankor, în districtul Turuhansk.

Elicopterul data din 2010, iar pilotul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a efectuat aproape 6.000 de ore de zbor, dintre care peste 2.000 în calitate de comanant de bord, a mai anunţat compania.

Ministerul Transporturilor a anunţat că o comisie de anchetă a fost înfiinţată, dar o anchetă penală a fost de asemenea deschisă.

Accidentele de elicopter sau de avioane de mici dimensiuni sunt frecvente în Siberia şi în Extremul Orient rus, unde ele reprezintă un mijloc de transport curent pe distanţe enorme în aceste regiuni puţin populate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.