Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente, localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava, iar cei doi piloţi sunt încarceraţi, unul fiind declarat decedat. Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Frăutăţii Vechi a fost adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, prognosticul medicilor fiind rezervat. Poliţia Suceava a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului aviatic de la Frătăuţii Vechi, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 18:36 - Dosar penal pentru ucidere şi vatămare corporală din culpă, în cazul accidentului aviatic din judeţul Suceava; momentul impactului şi prăbuşirii a fost filmat

Poliţia Suceava a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului aviatic de la Frătăuţii Vechi, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. La faţa locului vor ajunge şi specialiştii Autorităţii Aeronatice Civile. Momentul în care cele două avioane de mici dimensiuni se ciocnesc şi apoi se prăbuşesc a fost filmat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că a fost deschis dosar penal în cazul accidentului aviatic de la Frătăuţii Vechi, în care o persoană a murit, iar o alta a fost rănită grav, ancheta fiind preluată de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

”S-au început cercetările la faţa locului, dar vor sosi şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice. Se va va stabili ce s-a întâmplat. Nu ştim dacă a fost eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Există imagini care au surprins accidentul, dar trebuie stabilită cauza. Poate fi şi eroare, poate fi defecţiune, nu este exclusă niciuna dintre variante”, a declarat Ionuţ Epureanu.

Cadavrul pilotului mort în accidentul aviatic a fost transportat la morga spitalului Rădăuţi, în vederea efectuării necropsiei.

UPDATE 16:18 - Iaşi: Pilotul care a supravieţuit accidentului aviatic din Suceava, în stare foarte gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat

Pilotul rănit grav, sâmbătă, în accidentul aviatic de la Frăutăţii Vechi, judeţul Suceava, a fost adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, prognosticul medicilor fiind rezervat.

”Pacientul a fost adus cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Are traumatism cranio-cerebral deschis, fractură de gambă şi alte contuzii, iar prognosticul este rezervat. Este în stare de comă, fiind intubat”, a declarat pentru News.ro, medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Surse oficiale au precizat că este vorba despre Sorin Bochiş, în vârstă de 53 de ani, din Timişoara. El a fost găsit în viaţă de către echipele de descarcerare care au ajuns la locul accdentului, dar starea sa este gravă.

Sorin Bochiş este pilot de acrobaţii la Clubul de Aviaţie Cioca din Timişoara şi a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timişoara. El a fost, de asemenea, pilot la o companie aeriană.

Cei doi piloţi de la manşă au rămas încarceraţi, iar unul dintre ei a fost declarat decedat. Nu au fost înregistrate alte victime.

La faţa locului acţionează o autospecială complexa de stingere si descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj SAJ.

Al doilea pilot a fost extras din avion şi stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iaşi.
În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunţului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac. Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.