Apple a plătit două treimi din taxele retroactive datorate Irlandei în urma unei decizii a autorităţii antitrust a Uniunii Europene, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În august 2016, Comisia Europeană a ordonat Irlandei să recupereze banii de la Apple, întrucât facilităţile fiscale acordate producătorului de iPhone-uri reprezintă un avantaj incorect, care încalcă reglementările UE referitoare la ajutoarele de stat.

Suma totală datoritată a fost calculată la 13 milairde de euro plus 1 miliard de euro reprezentând dobânzi.

”La 30 iunie 2018, au fost depuse într-un fond escrow 4,5 miliarde de euro. După 30 iunie 2018, compania a finanţat cu alte 4,5 miliarde de euro acest cont escrow”, potrivit raportului trimestrial al Apple.

Banii vor rămâne în contul escrow în aşteptarea apelurilor intentate de Apple şi Irlanda împotriva deciziei Comisiei Europene, care ar putea dura mai mulţi ani.

Autoritatea pentru concurenţă a UE a anunţat că va renunţa la un proces lansat împotriva Irlandei în octombrie anul trecut, după ce Apple va plăti datoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.