Administraţia Trump intenţionează să propună aplicarea unor tarife de 25% unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, după ce iniţial stabilise nivelul acestora la 10%, pentru a presa Beijingul să ofere concesii comerciale, a declarat marţi o sursă apropiată acestui plan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă anunţase pe 10 iulie că vrea să impună tarife de 10% pentru mii de importuri din China.

Aceste importuri includ alimente, produse chimice, oţel, aluminiu şi bunuri de consum, de la hrană pentru câini, mobilă şi covoare şi până la biciclete, mănuşi de baseball şi produse pentru frumuseţe.

Deţi tarifele nu vor fi aplicate decât după o perioadă de consultări publice, posibila majorare a acestora la 25% ar putea escalada conflictul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Măsura ar putea fi anunţată de administraţia Trump cel mai devreme miercuri, a spus sursa. Ştirea a fost difuzată prima oară de Bloomberg News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.