Mai multe case situate pe o stradă din municipiul Topliţa au fost evacuate de autorităţi, luni, după ce a fost descoperit un depozit subteran de muniţie neexplodată, cel mai probabil datând din Primul Război Mondial. Lăzile cu grenade incendiare au fost dezgropate accidental, în timpul unor săpături la reţeaua de canalizare, iar zona a fost asigurată pe o distanţă de peste o sută de metri, pentru a interveni pirotehniştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unor lucrări de escavare pentru reţeaua de canalizare a oraşului Topliţa, muncitorii au găsit lăzi cu grenade, alertând autorităţile la 112.

Şeful Poliţiei Municipale a fost primul care a ajuns la faţa locului şi a sunat mai departe la Pompieri, care au trimis echipaje pentru a asigura zona.

”Au fost mobilizate autospeciale pirotehnice, trei containere tip ”Multirisc” dotate cu echipamente necesare intervenţiei şi ambulanţe. Există riscul de explozie, astfel că pentru siguranta cetăţenilor aflaţi în proximitatea locului de desfăşurare a misiunii, accesul pe o rază de aproximativ o sută de metru a fost restricţionat”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Maria Ciobotariu.

Conform sursei citate, câteva case de pe strada Mesteacănului au fost evacuate.

Depozitul de muniţie se află la o adâcime de patru metri, iar reprezentanţii ISU spun că este vorba de lăzi cu grenade incendiare ce ar data din Primul Război Mondial.

Pirotehniştii şi echipajele de intervenţie vor ridica muniţia şi o vor transporta într-un depozit special, până la distrugere într-un poligon.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Harghita au precizat că incidentul s-a produs pe strada Mesteacănului din municipiul Topliţa. 

”Pentru siguranţă, au fost evacuate nouă persoane din cinci imobile aflate în zonă, până la finalizarea intervenţiei”, au precizat poliţiştii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.