Senatorul PSD Liviu Pop spune că în evaluarea candidaţilor pentru şefia DNA a avut în vedere şi evaluarea fostului procuror-şef, Laura Coduţa Kovesi, iar punctele slabe identificate în activitatea acesteia trebuiau “mult mai bine punctate de către cei care şi-au dorit să preia conducerea DNA”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cred că evaluarea pe planul de management a avut în vedere şi evaluarea fostului procuror-şef DNA. Acele puncte slabe pe care le-a identificat conducerea Ministerului în activitatea fostului procuror-şef al DNA, cred că trebuiau mult mai bine punctate de către cei care şi-au dorit să preia conducerea DNA”, a declarat fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop pentru News.ro.

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei. Instituţia susţine că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru această funcţie.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.