Compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, a anunţat vineri încheierea unui acord cu RATBV Braşov, prin care utilizatorii transportului în comun din Braşov vor putea plăti, începând din 1 august, cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicaţiei 24pay. Plăţile pentru achiziţia biletelelor sunt derulate prin soluţia de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipiul Braşov intră pe harta oraşelor din România, alături de Arad şi Timişoara, care oferă călătorilor alternativa de achiziţionare a titlurilor de călătorie, utilizând cardul bancar, prin intermediul aplicaţiei 24pay.

Aplicaţia 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online şi este un portofel electronic care pune la dispoziţia călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

”Aplicaţia 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicaţiei, este necesară adăugare iniţială a unui card bancar Visa/Mastercard, plăţile pentru achiziţia biletului fiind derulate prin soluţia de plată cu card oferită de Banca Transilvania”, se arată în comunicat.

Călătorii pot achita, fără costuri suplimentare, contravaloarea biletelor prin intermediul cardului bancar, fără a se deplasa la o casă de bilete. 

”Suntem convinşi că braşovenii vor câştiga în primul rând timp prin utilizarea aplicaţiei la plata transportului în comun şi sperăm ca în perioada următoarea tot mai multe regii de transport să adopte avantajele soluţiei 24pay pentru călătorii lor”, a declarat director general PTP Online, Dan Cernea.

Pentru a achiziţiona un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secţiunea ”Transport Public” din aplicaţie şi să scaneze codul QR afişat în staţie sau în mijlocul de transport în comun.

”Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacţiei, titlul de călătorie achiziţionat va fi disponibil în secţiunea Bilete pentru control. În cadrul operaţiunii de control de bilete, călătorii au obligaţia de a prezenta telefonul cu aplicaţia 24pay în vederea efectuării controlului valabilităţii titlului de călătorie pe mijlocul de transport utilizat”, se arată în comunicat.

Astfel, călătorii din Braşov vor putea achiziţiona prin intermediul aplicaţiei 24pay bilete pentru o călătorie urbană cu valabilitate 50 minute, în valoare de 2 lei (TVA inclus), o călătorie pe linia 20 Poiana cu valabilitate 50 minute – 5 lei (TVA inclus) sau un abonament de 1 zi pe toate liniile (în afară de linia 20 Poiana), cu valabilitate până la ora 24:00 în ziua cumpărării – 10 lei (TVA inclus).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.